testing blockquote

This Blog Under Construstion

hey hey there!! blog Diya tengah under construction..nanti siap baru boleh bukak nyeh. peace :D





Adik-Beradik Dari Mexico Meletup Di Youtube

hey hey there!! selamat bercuti...haa korang mesti selalu tengok youtube kan? tak kita la video apa apa pun.Memang sekarang ni fenomena ramai yang muncul popular menerusi You tube.contohnya terbaru Greyson Chance yang memang tengah meletup di dunia sebab kecomelan dia.heheh.Hari ni Diya nak share dengan korang Adik beradik comel ini dari Mexico yang Meletup Di Youtube, Cover Lagu “Adele – Rolling In The Deep”!.Jom check it out.

Baru mencecah hari ke-13, tapi jumlah penonton video ini telah mencecah hampir 3 juta kali.

Berasal dari Mexico, trio Vazquez Sounds yang dianggotai oleh Angie, 10, (vocalis), Abelardo, 15, dan Gustavo Vazquez, 13 telah berjaya menghasilkan muzik video berkualiti tinggi dan mereka juga mampu bermain kesemua alat-alat muzik.

Suara Angie yang baru berumur 10 tahun juga benar-benar menarik perhatian dan mempunyai vokal tinggi. Apa yang pasti, dia memang comel. Enjoice!



Sumber : OhBulan.

Click Click kalau suka

Ingin request tips atau petua?





hey hey there! Ingin request tips atau petua?.Yeahh itulah tajuk entri Diya untuk malam ni.Kalau korang tengok dekat tepi blog Diya ada



kucing yang tengah bergedik ni kan? .
haaa!! itulah kucing upahan Diya yang akan menghantar request korang kat Diya.

Apa yang korang perlu buat??

Apabila korang click sahaja dekat kucing tersebut, akan keluar satu 'request form'.



Korang isikan semua maklumat dalam request form tu.Tak banyak.Cuma 3 maklumat sahaja.


contoh :



Lepas korang isi,korang click submit form.



dan dia akan keluar macam ni,korang click continue


dan akhir sekali dah tamat .Thank You


Soo yang itu sahaja yang korang perlu lakukan.Diya akan baca dan insyaallah akan tunaikan tips ataupun petua korang.


Tahniah Harimau Muda !

Hey hey there!! hari ni Diya amatlah bersemangat nak tulis entry hari ni.Tahniah Harimau Muda !.So pagi pagi lagi Diya dah bukak Facebook,Twitter dan Blog.Wahh semuanya pasal bola.!! tahniah tahniah..Patriotiknya rakyat Malaysia kan?..So disebabkan Diya amatlah excited,Diya dah download lagu Selamanya Harimau Malaya!!..Tahu lagu apa? Ni lah penyanyi dia.Wahh best giler !

altimetjoecarleed626-1.jpg

Ultras Malaya ft Joe Flizzow, Carleed Khaza & Altimet


Jom Layan dulu lirik dia :

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!

Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x


HARIMAU MALAYA!!!

HARIMAU MALAYA!!!

HARIMAU MALAYA!!!

HARIMAU MALAYA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!

Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x


(Altimet)

Inilah tunah tumpahnya darah ku,

Negara pasukan biarlah hanya satu,

Harimau kami berlari laju,

belang nak tertanggal dari baju,


Harimau kami cekap gelecek,

Pertahanan lawan tumbang sederet,

Bila turun padang berumahkan gelanggang,

Kalau berani mari bersandang├ó�¦.


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!

Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x


HARIMAU MALAYA!!!

HARIMAU MALAYA!!!


(Joe)

Semua berlari hingga tiada keringat,

GOL pertama untuk negara kedua untuk pingat,

Bila atas padang main tak ingat,

Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat,


Pernahkah ada harimau yang jinak?,

Jawapannya tidak semestinya lincah,

Penyokong ke stadium beranak pinak,

Untuk mu MALAYSIA kami sana├ó�¦.


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!

Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x


HARIMAU MALAYA!!!

HARIMAU MALAYA!!!


(Carleed Khaza)

Hey,nari kita semangat,

HITAM KUNING terpahat,

Mari kita berjuang,

Tempur berperang di padang,


Sekali lagi,

Maju lagi,

Serang lagi,

Gagah berani sebati,


Tidak genat tenang,

Dengar sorakan Gemilang,

HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!

Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x


HARIMAU MALAYA!!!

HARIMAU MALAYA!!!


Credit and Thanks : Busuk.org


Tip menonton wayang


Hey hey there! Good title rite? yelah sekarang ni kan cuti sekolah.soo memang semua orang Diya rasa demam movie..macam -macam movie yang ada dekat pawagam sekarang.Misteri Jalan Lama,The Adventure of Tintin ,Aku Bukan Tomboy ,macam macam lagi la..sampai serabut kepala ,tak tau nak pilih movie mana nak tengok.Akhirnya,duit melayang kan? hhahaa..So hari ni Diya nak share dengan korang semua Tip menonton wayang.

kepada yang baru-baru nak menceburkan diri dalam arena menonton wayang, berikut adalah tip-tip menonton wayang yang PATUT diamalkan


Jangan buay spekulasi berkenaan cerita yang ditonton sepanjang waktu bersiaran dengan rakan sebelah.Tak suspen lah nanti.


Pastikan tahap kesihatan sesuai dengan cerita yang hendak ditonton untuk mengelakkan risiko mati terkejut.~ngee~. contohnya : Pirana (heee)



Sila pastikan anda dimatikan,kalau tak nak kena sumpah seranah dan dimaki-hamun secara terbuka.



Tidak payah la nak bawa bekal makanan macam nak pergi berkelah pula,buah durian pun tak boleh bawa.



Terlalu menunjukkan emosi keterlaluan dan berlebihan juga amat tidak digalakkan.Nanti orang menyampah,



Kalau tengah menderita batuk kokol dan selsema,silalah beredar dengan kadar segera.Janganlah mengada-ngadakan diri korang pulak nak tonton wayang tu.(hehe)




So,sambil pegang popcorn tengok wayang tu,ingatlah tips Diya ni yer...




Thanks and credit : Ujang Moy

Susahnya menggunakan Classic template

Photobucket


hey hey there!! terima kasih to all yang masih setia membaca entry Diya....aish susahnya menggunakan Classic Template.Sebenarnya selama ni untuk blog Diya,Diya menggunakan classic template.Diya gunakan classic template ni sejak mula-mula register blog suatu ketika dahulu lagi sebab template lama Diya memerlukan classic template untuk ber-operasi,.(huh?) alaa template yang funky-funky dulu.ingat kan??Sebenarnya menggunakan classic template amatlah complicated dan agak menyusahkan kerana banyak sangat gadjet dan benda-benda yang new xml template boleh buat tapi,classic template tak boleh buat..dan sekarang bila Diya nak revert to new xlm template,dia jadi error..aduhh.So apa bezanya antara classic dan tempalate modern ni? inilah dia.


Screenshot old classic template tabs

classic template


Screenshot new xml DESIGN template tabs

new xml template


Tambahan pula,sekarang ni banyak sangat blogger menyediakan khidmat 'tutorial' .Jadi amat mnyusahkan dan memeningkan kepala untuk Diya mencari kod yang sesuai dan sama fungsinya dengan code dalam new xml template.
Contohnya kod utama yang paling kerap digunakan dalam new xml template ialah

]]></b:skin>
dan yang paling menyedihkan dalam,classic template tidak menyediakan kod tu,
p/s : kepada korang yang tahu kod apakah yang sesuai dan dama fungsinya dengan kod yang Diya cakap tu ,tolonglah kasi tahu Diya,ok?bunga3


untuk maklumat lanjut mengenai perbezaan antara classic template dan new xml template ,sini click

Mengenali Karakter Seseorang melalui Statusnya di Facebook




Hey hey there!! selamat beristirehat sambil meng-update status korang di Facebook..Ok lah pada hari yang cerah dan indah ni,Diya nak share dengan korang semua bagaimana nak mengenali karakter seseorang berdasarnya statusnya di ....Mesti korang semua dah macam asam garam kan tentang status-status di ?? Yelah setiap hari penuh home page status orang ramai.Soo jom kenal Seseorang melalui Statusnya di Facebook ....



Orang yang tidak mempunyai pekerjaan

Update Facebook sampai tiga empat,lima enam,tujuh lapan sehari.
Contohnya : "ahh sakit kepala!! " , "Dahaga tetiba,lapar KFC la pulak " "ngehhhhh..ngeeh Yess!! "




Jiwang
Menggunakan bahasa - bahasa awan larat yang sangat meleret-leret.
Contohnya : Seperti rambulan yang sayap tinggi di atas,begitu kau jauh dariku namun sedikit pun tak akan memudarkan ingatanku terhadapmu ,aduhai dewi cinta dikaulah pari-pari kesejahteraanku "




Disleksa


Menghadapi kesukaran mengeja dengan betul.
Penggunaan huruf vokal dan konsonan yang tunggang terbalik,kejap kecik bunyinya e pepet pun ada.
Contohnya : "juSTiN bE'aVEr tUe kiUtttTTT bAnGaTT saNGat,KiTeRR SukEErr dieeRR tu wEyHH "



Sendu a.k.a Sengal
Statusnya selalu berbunyi rawan atau sedih pilu
Contohnya : "Apsallah dia nak dengki sangat dengan aku" ," kenapa ngko mesti tinggalkan aku..ohhhh....kasihani diriku "




Berlagak

Mungkin tak bermaksud langsung nak berlagak tapi bila dibaca bunyinya nampak macam berlagak.

Contoh : "baru balik main golf dengan Datuk Ali " , "Tiket ke Roam dan booking awal-awal
"
Hahaaaha,,tulah antara karakter orang tu melalui statusnya di Facebook.Diya nak minta maaf sangat-sangat kepada sesiapa yang terasa.Itulah realiti kehidupan di dunia Facebook tu.Macam macam tanggapan orang.Tapi kalau kita tak bermaksud,tak apa kan.So berhati-hatilah kalau nak tulis status tu sebab mungkin akan memakan diri,ok??

Thanks.Di-edit dan disunting daripada : Ujang Moy